Почти половината от майките в Обединеното кралство имат задължения от 1000 до 20 хиляди британски лири.

Публикувано от

Почти половината от майките в Обединеното кралство имат задължения от 1000 до 20 хиляди британски лири. Всяка една от десет майки има задължение от над 20 000 паунда, според ново проучване на workingmums.co.uk. Според проучването 90% от работещите майки не са имали увеличение на заплатите си съответстващо на инфлацията.

Проучването показва финансовите затруднения, в които са попаднали майките, някои със задължения от над 20 000 паунда, без това да включва плащанията на задълженията по ипотечните кредити за техните жилища.  50% от майките казват, че кризата оказва влияние на техните решения във връзка посещението на детска градина и занималня, като 22% от тях, или всяка пета майка плаща до 500 британски лири на седмица за гледането на техните деца. Всяка четвърта майка споделя, че за последните няколко месеца тези разходи са се увеличили значително.

Като резултата на увеличението на цената на преживяване и натрупаните задължения, 58% от майките възнамеряват да сменят работата си, да увеличат работните си часове или да работят допълнителна работа, за да увеличат доходите си.

„ Нашето проучване показва как майките живеят на кредит. Често това започва с майчинството, когато майките не могат да си позволят да прекарват повече време с новоредните си, и продължава с битката да  могат да платят някой да ги гледа, за да могат да се върнат на работа. Оказвайки се по средата кризата, с повишената цена на живот и рецесията, и натрупани задължения от над 20 000 британски лири перспективата е ужасяваща за всяка една от десет майки“ – споделя Манди Гарнър, говоритетел на  workingmums.co.uk, цитирана от  pressreleases.responsesource.com , добавяйки следното:

„ Огромно мнозинство от майките не са получавали повишение на заплатите съответстващо на инфлацията от години, което означава , че те ефективно са губили доход всяка година. За майките в тази ситуация няма печеливш сценарии, цените се покачват, а приходите намаляват,като добавим и задълженията върху всичко това , те попадат в капана на параграф 22“

Photo by Meruyert Gonullu: https://www.pexels.com/photo/a-woman-cooking-near-her-kids-8290266/

Напишете отговор