StrandjaNews

По ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъде осигурена безвъзмездна финансова помощ на малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като конкретен бенефициент, подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС)“.
Общата стойност на предоставената безвъзмездна финансова помощ по сключения договор е 30 млн. лева. Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, за справяне с последиците от пандемията COVID-19. Размерът на безвъзмездната финансова помощ, за който крайните получатели ще могат да кандидатстват пред Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като конкретен бенефициент ще бъде между 3 000 лв. и 450 000 лв., и не следва да надвишава 8 % от оборота на предприятието-кандидат.
 
 

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: