Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Драгомир Стойнев взе участие във видеоконференция с Мишел Барние, главен преговарящ от страна на ЕС в преговорите с Великобритания за напускане на Съюза

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Драгомир Стойнев взе участие във видеоконференция с Мишел Барние, главен преговарящ от страна на ЕС в преговорите с Великобритания за напускане на Съюза. В срещата, която се проведе в рамките на Германското председателство на Съвета на Европейския съюз, участваха председателите на комисиите по европейските въпроси в парламентите на страните-членки на ЕС. 
По време на дискусията Мишел Барние представи актуална информация за внесения от британското правителство проектозакон, засягащ вътрешния пазар на Обединеното кралство. Очакванията са той да доведе до значително усложнение и дори до прекратяване на преговорния процес за Brexit. 
Драгомир Стойнев подчерта, че за българската страна е от изключителна важност да остане безвизовият режим на пътуване до Великобритания. Председателят на КЕВКЕФ отчете необходимостта да се запазят възможностите за работа на българи в Обединеното кралство и след Brexit, както и да продължи сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната.
Участниците в срещата се обединиха около тезата, че Европейският съюз трябва да остане обединен и да запази самообладание при продължаването на преговорния процес, за да може същият да остане продуктивен и конструктивен.
Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: