Пръскат с дрон срещу комари

Публикувано от

„Дезинфекционна станция“ ЕООД започна обработка срещу ларви и имаго на комари в Бургас. Обрабитката се извършва със земеделски дрон AGRAS Т30.

След забрана за използване на мотоделтапланер и поради близостта на Атанасовско езеро и езерото Вая, Дезинфекционна станция е потърсила алтернативен метод. В езерото Вая успешно е извършена обработка съвместно с ИАРА по вода, но в  Атанасовско езеро няма как да се обработи по вода заради малката дълбочина на езерото. Така дронът се оказва ефективен инструмент за извършване на обработки в недостъпните територии.

Дронът има резервоар от 30 л., и може да обработи до 160 декара на час. Разполага с 16 дюзи за оптимално покритие и висок интензитет на пръскане. Снабден е с прожектор и двойна FPV камера, което позволява обработването в тъмните часове на денонощието.

Предстоят ларвицидни и имагоцидни обработки по езерото Вая.

Чрез комбинативния подход по въздух, земя и вода се цели намаляване на високата популация на комари и разпространението на гъсеници на територията на община Бургас. Съобщават в сайта на общината.

Източник: https://www.burgas.bg/

Напишете отговор