Пуснаха в движение всичките 56 нови електробуса в Бургас

Публикувано от

Успешно приключиха дейностите по привеждането в експлоатация на 56 зарядни станции, предназначени да обслужват новите електробуси. Общинският превозвач „Бургасбус“ ЕООД пусна в експлоатационен режим 56 електрически автобуса, закупени при изпълнението на проект № BG16M1OP002-5.004-0003 „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт“, финансиран в рамките на процедура по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“. Това стана в присъствието на управленския екип и служители на „Бургасбус“, както и експерти от Община Бургас.

Освен значителния принос за намаляване на замърсяването , новите автобуси предлагат комфортно пътуване за гражданите, те имат и собствена автоматична филтрираща система за предпазване от коронавирус. В тях има и USB портове, през които пътниците могат да зареждат своите мобилни устройства.

44 от опериращите нови електрически автобуси са произведени в Европейския съюз от испанската компания Irizar.

С обновяването на транспортната схема в Бургас е предвидено електрическите автобуси да осигурят по-голяма плътност на обслужване.

„Тази инвестиция се оказа изключително навременна, тъй като в момента зареждането на новите ни електробуси излиза два пъти по-евтино, сравнено с цените на другите горива. Благодаря на всички, които работиха и работят по този толкова важен за Бургас проект!“, коментира кметът Димитър Николов, цитиран на сайта на общината.

Източник: https://www.burgas.bg/

bus
Bus

Напишете отговор