Airport

Редовни полети Пловдив -Бурса до края на годината

Публикувано от
Последвайте ни в телеграм https://t.me/strandjanews

Редовна пътническа линия Бурса – Пловдив стартира Летище Пловдив до края на годината. Кметът Здравко Димитров е обсъждал отварянето на редовна линия с представители на турската страна. В лична среща с кмета на Истанбул кметът на Пловдив е представил всички преимущества на региона и транспортните му връзки. Това е станало ясно по време на заседание на Управителния съвет на Фонда за развитие на Летище Пловдив, на което председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов е представил доклад за дейността на дружеството.

„Неведнъж съм заявявал, че летището е мой приоритет. Сигурен съм, че с обединените усилия на всички колеги кметове в сдружението ще дадем тласък за целия Южен централен район“, е казал градоначалникът, цитиран на сайта на общината.

За завършване на преговорите представители на летището отпътуваха вчера 2 август за Анкара, за да се срещнат с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на Турция. Подкрепа и съдействие по темата има и от посланика ни в Република Турция Н. Пр. Ангел Чолаков

От Фонда за развитие на летището очакват до края есента към тях да се присъединят и още общини. Вече са водени разговори с кметовете на Пазарджик, Велинград, Кърджали, Смолян, Асеновград, Карлово.

„Пред тези общини представихме основните цели на сдружението. Навсякъде по света подобни обединения извеждат конкурентните предимства на регионите и значително увеличават добавената стойност на туристическите услуги“, е казал Дойчин Ангелов, цитиран на сайта на общината и допълнил, че има проявен интерес от страна на бизнеса за партньорство с организацията.

Освен български хотелиери, желание да се включат са изразили и едни от най-големите организации на бизнесмени и индустриалци в Бурса – Румелисиад, Балкантюрсиад, също и Търговско-промишлената палата и община Бурса.

До края на годината ще започне внедряването на интегрирана информационна система за развиване на туристопотока и атрактивността на летището. Цели се и създаване на платформа за оптимизация и управление на услугите , която ще предлага и решения за бизнеса, различни онлайн продажби и интегриране с други портали.

Община Пловдив предстои да обяви обществена поръчка за избор на превозвач за редовна автобусна линия от Пловдив до летището, с оглед по-доброто обслужване на пътниците.

Последвайте ни в телеграм https://t.me/strandjanews

Източник : Община Пловдив

Airport

Напишете отговор