Спортен празник в Зидарово като част от Националната кампания за борба с трафика на хора

Община Созопол и МКБППМН съвместно с ОУ „Христо Ботев“ с. Зидарово се включват в националната кампания по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.
Днес в двора на училището бе организиран спортен празник, който бе открит от секретаря на МКБППМН Яна Сотирова с тематична беседа, след което директорът Станимир Миланов покани учениците от всички класове да се включат в състезанията по баскетбол, стрийтбол, футбол, щафетни игри.
Събитието уважиха зам.-кмета Тодор Дамянов, км.наместник на с. Габър Виолета Арабаджиева и Христо Бардуков от Дирекция Култура, които поздравиха учениците и педагогическия състав, а за финал ги поощриха за желанието, с което се впуснаха в игрите, с топки за различни видове спорт, волейболна мрежа и много лакомства.
През седмицата учениците получиха информационни материали и видеа, чрез които да се запознаят с каналите за въвличане в трафика на хора. Идеята е да се предприемат действия преди наличието на непосредствена заплаха и да се концентрират върху това какви действия могат да бъдат направени, за да не се стига до увеличаване броя на жертвите.
„По-добре информиран, отколкото експлоатиран!“
Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: