Тежкотоварните камиони няма да минават през Пловдив при ремонта на Околовръстното шосе

Публикувано от

Tежкотоварни камиони няма да минават през Пловдив докато тече ремонтът на 7-киломеровия участък от Околовръстното шосе на града.

„Тежкотоварните автомобили, които се движат в посока Смолян, ще бъдат отбивани от АМ „Тракия“ при 133 км, през пътен възел „Скобелева майка“, Околовръстното шосе на ЖР „Тракия“ до кръговото на Асеновградско шосе. По този маршрут в обратна посока ще се движат и тежкотоварните камиони, идващи от юг. Създадена е организация на движение, предстои и поставянето на знаци по магистралата, което вече е съгласувано с „Пътна полиция“, заяви Тодор Чонов, заместник-кмет по транспорт, цитиран в сайта на общината.

„Съзнаваме, че жителите на Пловдив и пътуващите по Околовръстния път ще изпитват временно неудобство, за което се извиняваме, но това е единствения начин отсечката от Коматевско шосе до Пазарджишко шосе да бъде ремонтирана. Всички знаят в какво състояние бе. Все пак пътят от село Златитрап за квартал Прослав и Пещерско шосе остават отворени, за да поемат лекотоварния трафик. Те ще бъдат затворени само по три дни, когато се извършват ремонтите дейности по тях. От фирмата-изпънител са категорични, че ще приключат дейностите в срок и след 30 септември ще имаме напълно обновен участък от Околовръстното шосе“, заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, отново цитиран в сайта на Община Пловдив.

Фрмите, които работят в този участък, трябва да регистрират пред изпълнителите регистрационните номера на автомобилите си, за да бъдат снабдени с пропуски.

Сегашната настилка ще бъде фрезована и рециклирана, ще бъдат положени три пласта асфалт, ограничителни системи и маркировка. Ще се увеличат и местата за отбиване и паркиране.

Крайният срок за изпълнение е 30 септември, ремонтът ще протече на два етапа – от Коматевско шосе до Пещерско шосе, и след това от Пещерско до кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе.

Източник: https://www.plovdiv.bg/

Напишете отговор