Предстоят промени в законодателството на Европейският съюз свързани с цифровите услуги и пазари

Публикувано от

Европейският парламент прие два законодателни акта, които ще променят цифровото пространство в Европа.

Целта на новите законодателни актове за цифровите пазари и цифровите услуги, които Парламентът гласува окончателно на 5 юли, е да насърчат създадването на по-безопасна, справедлива и прозрачна среда онлайн, както и да а гарантира равни условия на конкуренция за всички дигитални компании независимо от размера им.

Мобилните приложения за размяна на съобщения ще бъдат свързани – потребителите ще могат да си пишат, да изпращат файлове или да правят обаждания с видео между различни приложения.

Законодателния акт цели да се насърчат иновациите, конкурентоспособността и растежът на малките и стартиращите компании, които в момента трудно се конкурират с големите играчи в сектора.

Също така се предвижда мобилните приложения за размяна на съобщения да бъдат свързани – по този начин потребителите ще могат да си пишат, да изпращат файлове или да правят обаждания с видео между различните приложения.

“Целта на единния цифров пазар е Европа да привлече най-добрите компании, а не само най-големите. Затова трябва да се съсредоточим върху прилагането на законодателството. Нужен е добър надзор, за да се уверим, че регулаторният диалог върши работа”, заяви докладчикът на Парламента Андреас Шваб (ЕНП, Германия).

Напишете отговор